Brunch och finbesök! 29/11

Efter middagen igår så bänkade vi oss framför tv:n då den gulliga filmen "Min stora kärlek" följt av en destå mindre söt film kallad "Homless to harvard" gick på tv. Den sistnämna filmen hade vi inte planerat att kolla på men Caroline och jag satt fortfarande vakna med våra datorer och de sluta med att vi satt och grät ikapp till kl 2 på natten. Filmen var en riktig gripande film som så få andra bara fick en att känna ännu mer uppskattning till det man har och att vi bara föds med förutsättningarna men att vi i slutändan själva skapar våra egna öden. En tragisk verklighetsbaserad film som man gott kan ta sig tid till att se! :)

Efter filmen så tog vi tag i disken men avbröts sedan av att herren på bilden nedanför, ena monaco rumskompisen Benoit trilla in. Den andra rumskompisen hade han lämnat kvar på bussen då han sov och "inte ville gå av" men även han hitta hem också tillslut.. Natten/morgonen sluta med att vi satt uppe och prata om allt mellan himmel och jord till kl halv 5. Inte mycket visdomsord som kom ut ifrån våra munnar vid den tiden på dygnet. De har jag en film som styrker men den känns inte tillräckligt rumsren för bloggen...
 

Pelin gick till en annan tryout på en ny hårsalong vid tidig morgon idag så jag och Caroline gick morgonrunda själva. Efter att ha knatat och filosoferat i typ 3 timmar så var det lagom dags för lunch! Frukost hade vi inte heller ätit så de var en brunch helt enkelt! Och vilken brunch de var också.. "Den satt jäävla fint" som Caroline brukar referera till de mesta positiva (;


På morgonrundan så fick jag se denna färgglada lilla krabat nedan och även flera kakadur! Lyckan var fullständig för mig med andra ord! (; ..Bilderna är förresten tagna med iphonen!




Brunchen! Smoothie, juice, bacon, scrambeld eggs, french toast och så lite ost på de! (;


Eftersom att det inte vart mycket kvalitetssömn för mig och carro inatt så beslutade vi oss för att somna in till lejonkungen i ena 90sängen. Nostalgin försvan däremot lite när vi upptäckte nya scener i special edition utgåvan som jag hade!
Efter lite sömn så vakna jag upp till doften utav nybakad chokladkaka.. Så än en gång, hur bra har man de inte? ;)


Ikväll så har vi haft fin besök! Angelica och Emelie som tidigare bott inne i city har flyttat bara dryga stenkasten bort ifrån oss! Så vi spenderade kvällen med snack om gamla minnen, typiska killar, lättimponerade lantlollor (steriotypiska stureplanshoppor), politik, nyår etc. etc. lite de ena och de andra med andra ord ;) Skitkul att ha dem som nästan grannar iallafall! Och på tal om grannar så har Felicia och Malin i lägenheten mittemot fått två nya inneboende! Malin hade skvallrat om att pojkarna var söta så när hyresvärden Elisabeth kom förbi för att bl.a visa mig grannlägenheten som Nicole skulle få bo i om hon väljer att flytta in i den(!:)) så meddela jag henne att vi måste skynda oss så att jag hann göra mig respektabel för att kunna välkomna dem nya grannarna till byggnaden! Men saker blir ju såklart aldrig som man tänkt sig och de hela sluta med att jag i fettigt hår, osminkat ansikte, oborstade tänder och smutsiga kläder fick hälsa på grabbarna då jag vart utelåst ifrån lägenheten. Ryktet stämde, dem var söta. Men jag får väl tänka som så att det åtminstone inte kan blli värre nästa gång jag vill "låna socker" utav dem..... Fasen att dem bara behöve vara surfinstruktörer också....

Emelie och Angelica ifrån Pelins blogg/kamera


Jaja nuue ska jag strax försöka somsa! Blir nämligen tidig uppgång imorgon också så! Stoor kram!

28/11

Från i fredags, tagen ur Pelins blogg. De roliga är att vi alla tre är med i bilden ;)

Första advent! 28/11

Bild på morgonen med iphonen


Idag så började jag dagen med att möta sydneys stigande sol genom en promenad längst med vattenbrynet. Luften var ljummen, vattnet friskt och stranden var fylld av liv. Trots att klockan bara var lite över åtta så var det många leende ansikten som strök omkring på stranden tillsammans med en. Jag vart så genuint lycklig över att små självklara (åtminstone här) saker som alla små barnsimgrupper när dem utförde deras övningar. Så otroligt simpla grejjer som att springa runt en kon tog evigheter för dem att förså och det krävdes Ändå en lärare vid varje kon som ledde dem runt den för att övningen skulle fungera. Hur kan man inte bli lycklig över att beskåda en sån sak? Jag ska helt klart försöka göra morgonpromenaderna till en vana!



När jag sedan kom hem igen för att fixa mig inför jobbet så fick jag syn på kakaduor utanför fönstret (min favoritpapegojja sedan mor, far, syster och jag var på ett ZOO i Teneriffa där vi fick se dem cykla under någon Då helt fantastisk show..) Om jag ska vara riktigt ärlig så tårades minna ögon lite av lycka väl på bussen påväg till jobbet. Om det var musiken i öronen som utlöste det eller bara de faktum att jag faktiskt gråter till vad som- när som helst de får förbli en gåta ;)

Jobbet gick i alla fall riktigt bra! Jag är däremot inte "mogen" (vad vet jag, jag har ju bara jobbat med försäljning i drygt två år nu..;) ) än för att få stå och försöka sälja på kunder kläder i omklädningsrummet så jag fick slita lite likt ett djur med lager/larming utav kläder etc. etc.. Men så är det väl när ma är ny! Man får uträtta skiten! Förresten så har jag har alltid sagt att det definitivt är med stimulerande att jobba som säljare på ONOFF än att vika kläder på typ H&M. Jag kan ta tillbaka det påståendet lite, men bara lite.. det är nämligen defitivt mer arbete bakom att hålla en butik inte bara rullande, utan i toppform har jag märkt.

Idag så har Sydney har inte alls levererat när det kommer till väder så Pelin, Carro och Felicia kom och hälsa på mig på jobbet och vi sällskapa även hem ifrån de. Denna vecka kommer jag bara arbeta två dagar men efter det så kommer schemat rulla på mer eller mindre som vanliga arbetsveckor.

Dagens tillagade icke studentfattigmaträtt vart currykyckling med ris! De satt riktigt fint ;) Utöver det så tände Pelin en symbolisk adventsljustake då det ju faktiskt är första advent idag!


Vad tycks? Själv så tycker jag stranden i bakgrunden gör bilden... ;)


Stor kraaaam!

Fredagen i bilder å så 27/11

Igår körde jag en Erika! Eller en halv i alla fall ;) Istället för hellugg så tog Pelin fram saxen och klippte fram en snelugg. Jag vart mycket nöjd med resultatet och det var riktigt roligt att få se lite utav Pelins skills som frisör (det är nämligen det hon är utbildad till, Hur tur har man inte - Igen?!) ;)



Igår så var vi alltså på "svenne"fest! Vi var ett sällskap på cirka 40 pers där majoriteten hade svensk bakgrund som trängdes ihop på en liten innegård. Några killar anordnade detta på de café dem arbetade på som ett avslut på skolan/början på deras sommarlov! Det hela vart faktiskt riktigt lyckat! Massa svenska klassiker i högtalarna, glada människor och goda billiga drinkar! Det skulle alltså mycket till för att de skulle slå fel ;) Efter klockan 12 då festen fick avslutas pga grannar så drog dem flesta vidare till klubben ivy. Denna gång så vart det en riktig favorit i repris! Vi hade sjukt kul! Jag rycktes till och med lite väl mycket ett tag och dansa på bordet/dj-båset till Rihanna - Only Girl.. De vart bara en refräng för mig där uppe däremot, sedan så såg jag att vakterna börja komma... Men jääkla vilken kick man fick av att stå där över folkhavet... Vi dansa och sällskapa i alla fall tills stängning då det blev till att ta taxi hem. Väl här hemma så möttes vi utav doften av nybakad chokladkaka! Caroline som gick hem efter "sverigefesten" hade efteråt stått och knåpat ihop ett otroligt gott fyllekäk till mig och Pelin! Mätta och belåtna på socker så gick vi sedan till sänga och pallrade oss i sin tur upp vid nio/tio tiden för å möta bondi beach! Pelin var däremot duktig och provjobba på en frisörsalong hela dagen och Caroline jobbade några timmar på Bondi Fresh. Så idag så bättrade jag på den halvt obefinteliga brännan med våra grannar Malin och Felicia samt deras vänner från work&travel istället! 

I Felicias och Malins lägenhet med dem och work&travel vännerna - Malin 2, Jonis samt Fredrik








Press and Play "dj:n"... ;)








Ivys nedervåning






Pelins censurerade vaktkompis


Idag har jag gått omkring med lite ångest.. Eller den börja växa till sig när jag insåg vilket misstag jag begick genom att inte gå på en dagsfestival som håller på just nu här i Sydney. Stereo Sonic heter den och i år så skulle artister som Robyn, Sebastian Ingrosso, Benny Benassi, Tiësto med flera gästa. Jag ångrar mig jupt över att jag inte gick med andra ord..

Ikväll så ska jag bara göra lite nytta och fylla i pappren inför jobbet på butiken. Fick med mig en hel hög sist så ser sådär lagom fram emot det men men! Så är det att arbeta hederligt! Stor kram till er där hemma!

Utgång! 26/11

Detta har mina små arma fingrar knåpat ihop idag!




Ikväll blir det fest! Är såå sjuuuuukt danssugen! Några svenskar här i Bondi har knåpat ihop något här ett ställe som heter Café Max. Verkar som om att det kommer vara cirka 50 svenskar där ikväll.. Ska bli intressant! Sedan så blir det vidare till Ivy är det tänkt. Nuuuu har jag inte mer tid till att skriva men jag ville bara försäkra dig mor min att det inte bara är nudlar jag lever på här nere! Även fast mangon kan tyckas lite studentfattig... Stor kram!

lite ena, lite annnat 26/11

Om jag inte drömmer om död och elände så drömmer jag om expojkvänner och att jag ska ut i krig. Jag har verkligen skit upp över öronen om nätterna! ;) Jaja man vaknar ju i alla fall upp i hyffsad tid åtminstone. Caroline och Pelin har redan varit ute på en hurtig power walk runda.. jag kanske gör lite symboliska "cykla i luften" övningar på stranden sedan ;) Det här är i alla fall det jag spenderat pengar på i materiell väg här nere!






Klänningen och transparanta toppen på sista bilden investera jag i för någon vecka sedan så helt nuts gick jag inte loss igår... Klockan är förresten 10.30 här just nu. 00.30 i sverige då alltså, knappt ingen är inloggad på datorn förrutom lillasystern min som sitter och pluggar, som vanligt.. Om det är någon som är värd att imponeras utav så är det verkligen Linnea. Betyg man själv bara skulle kunna drömma om och ja, hon har givetvis enorma andra egenskaper också men just nu så vart jag påmind om hennes disciplin och intellekt. På tal om familj så är Pappa och vår granne (nästan inneboende ibland) Andris på g till Belek i Turkiet för lite golf och avkoppling! ...mest avkoppling. ;) Det är deras andra "kärlekssemester" i år som dem åker på! Pappa du får se till att ta med mamma på lite äventyr också! Annars så hoppas jag att ni får det toppen där, håller er i skinnet och undviker allt för ironiska skämt, alla kan inte ta dem som ni märkte sist ;)

På tal om nära och kära, jag saknar er mina vänner där hemma! Ni borde vara här istället! Vandra omkring med mig på stranden.. värmas upp utav solens strålar.. och blicka ut över solbrända hunkar! ;) Ni skulle älskat det med andra ord. Stor kram!

Vår lilla vrå 25/11

Pelin var duktig och tog lite bilder på lägenheten innan vi flytta in och stöka ner alltihoppa. Tänkte att det skulle vara lite kul för ett att få en bild om hur det ser ut här också! Resterande bilder är lite smått och gott bara...








Utsikten ifårn rummet.. "we live on the wrong side of the road" ;) - Caroline


I mina fina sockor som Memmes mormor i Mockfjärd stickat knatar jag omkring i här borta! Bekvämt och dem skyddar mig mot möjlig kackerlack kontakt. "Man kan ta svensken ur Sverige men man kan inte ta Sverige ur svensken" (;


Både Pelin och Caroline har fått jobb på ett ställe kallat Bondi Fresch.. Dem ska sälja smoothies och sallader där men efter varje arbetspass så kommer dem hem och berättar om den ena raggningshistorien efter den andra.. jag tycker alltså inte ett dugg synd om dem när dem säger att dem ska till jobbet!


Efter stranden idag så gick Pelin & jag till Westfield i Bondi Junction där butiken jag arbetar i ligger. Tog sisådär 25 minuter så jag lär väl inte gå till jobbet men om jag känner mig hurtig/snål så kan jag ju gå hem i alla fall! Idag så fick jag förresten min sista lön ifrån onoff och ja.. materialisten i mig fick lite övertag för en stund.. tänkte lägga upp en bild på de nyförvärvade ägodelarna imorgon så att man håller lite bättre koll på vad man egentligen lägger pengarna på här borta.. I alla fall! vi tog en bild på "min" butik Blockout! Cocktailklänningar blandat med träningskläder - två designers, ena kör träningsdelen och ryskan Sveda kör klänningarna. Lite lustig kombo men som sagt butiken borde egentligen ha gått under namnet Blackout istället!


Nuue ska jag snart pallra mig till sängen och min bok! Läser just nu Carries Diaries - en bok om Carrie Bradshaw Innan sex and the city! Läsvärd för er som älskar Sex and the city med andra ord (;



Stor kram!

Mat och lite annat 25/11

Som jag nämnde i de senaste inlägget så älskar min ena rumskompis att baka. Caroline bakade bröd häromdagen och annars så har hon gjort både kycklingrätt med egengjort potatismos samt egengjorda köttbullar. Pelin stackarn tvingar jag att göra flätor på mig dagligen.. Än en gång, jag är så tacksam över att ha fått träffa dessa tjejer. Det är liksom inte helt fy skam att vakna upp till två snygga tjejer och bondis soluppgång ;)

Kyckling med potatismos


Husmorn Carro






Jäkla fina köttbullar


Något man inte är van vid i kyliga landet lagom är insekter som husdjur.. I förrgår så tänkte jag sparka på en kula som rulla snabbt.. Det enda var bara att det inte var en kula utan en kackerlacka. Bilden ser faktiskt ganska söt ut men i själva verket så hyperventilera jag och såg allt annat än söt ut då den togs. Sekunden efter så rymde jag till Felicia och Malin i lägenheten brevid..


Asiatisk Buffé unnade vi förresten oss i Sydney efter lägenhetskontraktet skrevs på! (bilderna är alltså en dryg vecka gammla) ;)




Lite snabbt turistande hann vi även med innan vi for till boendet i Bondi


Och detta är det vi vaknar upp till varje morgon! Eller denna bild hade jag gått över vägen framför vårt hus för att ta men i alla fall ;) Soluppgång då.. Jag hade drömmt mardrömmar och hade stranden nästan helt för mig själv då vid 5 tiden. Jag vet inte varför men jag drömmer konstant otrevliga drömmar.. Kan kanske bero på att jag har det så förbaskat bra på dagarna..


Kram på er därhemma!

Internet igen! 25/11

Nu har vi bott här i inte mindre än en vecka på Bondi Beach. Sol, strand, jobb, fest är väl de trevliga nyckelorden som förklarar veckan som gått! Jag har börjat jobba några bussstationer bort, i en Westfield galleria i Bondi Junction. I en klädbutik kallad Blockout. Yes, Blockout, inte blackout. Även fast det skulle vara en bättre koppling mellan namn och kläder - ibland kan man alltså undra hur hon egentligen tänkte, den rysska ägaren när hon designade kläderna. Så det är väl typ de tråkiga jag upplevt här den forna veckan, den rysska ägaren. Sveda heter hon, påminner mig därmed ganska lätt om min gammla elaka engelska lärare på gymnasiet som hette Svetlana som även hon var rysk. Ägaren utav märket tycker inte om mig, jag fick tillsägelsen att "prata så lite som möjligt med henne så att jag minimerar risken för henne att störa sig på mig". Jag tänkte avstå ifrån min andra tryout men de andra tjejerna på butiken övertala mig genom att garantera mig att hon avskyr alla. Så, jag utmanar henne och börjar jobba där pga lönen! Något måste ju finansiera mitt shoppande och festande här borta! (;
Annars då! Jag delar som nämnt lägenhet med Pelin och Caroline men också med två små söta pojkar från Monaco. Hur goa som helst och man kiknar av skratt nästan varje dag pga dem. Jag hade inte kunnat bo bättre, med bättre människor känns det som. I lägenheten intill så har det nu även flyttat in två vaagt bekanta tjejer till Pelin. Felicia och Malin heter dem och dom kommer ifrån Vingåker. Hur goa som helst så när jag ser ett kryp i vår lägenhet så rymmer jag till deras tvärsemot!

På festfronten då.. Vi flytta in förra torsdagen och gjorde Angelica och Emelie sällskap på en liten runda på fredagen. Först var vi på ett ställe i the rock, riktigt fint/ballt faktiskt. Och sedan så for vi vidare till den lite större klubben IVY där vi även mötte upp Caroline. Lustigt nog så dras svenskar onekerligen till varandra.. Det var i alla fall det som skedde för oss på klubben! Efter ett tag så stog vi ett gäng på 20 pers i ett hörn utav baren och bara rent ut sagt/larvigt sagt Spåra. Fruktansvärt roligt hade vi! Kvällen efter hade vi hoppats på en liten "favorit i repris". Men som man har lärt sig när man tittar på tecknade filmer i vuxen ålder, inget är detsamma som första gången. På lördagen var vi alltså på Ivy igen. Fast då bestod vårt sällskap utav Mig, Pelin, Felicia och Malin. Först så körde en Taxi oss helt åt hellskotta efter att vi kämpat i 40 minuter för att få en. Liten parantes såhär -  Australiensiska taxichafförer, dem existerar inte i kategorin "trevliga australienare". Dem väljer nämligen sina körningar och när vi skulle hemmåt så åkte chaffören mellan mig och Pelin och två andra tjejer tills han hört alla destinationer och tillslut backa tillbaka till oss igen. Inte okej enligt mig men.. I alla fall, Ivy på lördagen vart som förstått inte en höjdare. Pelins vaktkompis på ivy tog oss till deras poolbar vilket var lite kul/minst sagt intressant. "Vart är ni ifrån? följt av Vill ni ha kokain?" var standardfrasen. Inhyrda kvinnor (observera Vuxna kvinnor) i bara silicon och string som plaska omkring i poolen. Inte helt i min smak kände jag! Jag mår rent ut sagt dåligt när jag ser människor som poolkvinnorna. Att dem inte sätter ett högre värde på sig själva! Jaja, vi alla har våra egna liv att leva!
Kvällen avslutades i alla fall för mig med deep talk med vår rumskompis Ben/Benoit tills efter gryning. Mindre rolig kväll men vad gör de om hundra år när allting kommer omkring!

På g! Vi fotografera någon gyllene stund.. något vi inte hade gemensamt för en gångsskull om jag inte minns fel! ;)


På baren i The rock


Angelica och Pelin


Något som jag barnsligt nog finner alltid lika roligt är att se nattklubbars badrum! I Sverige så unnar sig nattklubbar knappt hela handfat men utomlands.. i alla fall i Sydney och London.. Där.. där kan du spegla dig extra länge bara för att det är så spännande att se att kranarna hänger ifrån taket typ (;


Vidare till Ivy....










..Och så var fredagens roliga slut! Vidare till lite bilder ifrån lördagen!
Vårt vardamsrum fylld med ett stycke Malin, Felicia, Pelin, Benoit & Jonathan!


Malin introducerade snus för killarna.. togs väl emot sådär i deras hjärtan..


Poolkvinnorna då! Vart ju ingen vidare närbild på dem men jag kände inte riktigt för att fråga dem om dom ville vara med på en bättre bild


Det var aldrig riktigt läge att fråga om någon ville ta en bild på oss i poolbaren så därav badrumsbilden


Självaste poolbaren dårå! Den är belägen uppe på taket så det är ju lite tufft..




Nästa inlägg ska bestå utav maaten jag vräker i mig här nere! Caroline älskar nämligen att baka - Hur tur har man inte!? STOR kram till er där hemma!


Bondi here we come! 18/11

Yes bondi beach here we come.. Igar sa skrev vi pa ett kontrakt pa ett rum i Bondi Beach, 58 Champell parade. Utsikt over valkanda Bondi Beach med andra ord. Inte helt fy skam de inte! Caroline, tjejen fran Vaxjo som jag tidigare skrivit om ar ocksa med pa ett horn i den nya hemmet. Vi flyttar in redan idag och har det sedan till 10/2-11 - da de permanent boende flyttar in igen. Nasta steg blir att fixa jobb!



Om jag inte ar brun efter denna vinter sa vet jag inte vad alltsa.. ;) Sitter just nu forresten pa work&travel kontoret och snyltar internet. Ett stort prio blir sedan att fixa WiFi i Bondi!

Liten snabb update sadar, Stor kram till er darhemma! Blir btw, jatteglad over era kommentarer!


16/11

Om några timmar så sitter jag och Pelin på en svettig (trots stark aircontition) buss på g till Sydney. Förhoppningsvis så är denna skalbagge fri..! ;) Om vi inte hade haft så mycket packning så hade vi nog försökt ta flyget istället - det brukar inte bara vara de snabbaste och bekvämaste alternativet utan även de billigaste. Men om man ska packa för att vara borta i förmodan några månader, då blir packningen tyvärr allt annat än lätt! (;



Jag har inga nya roliga bilder att lägga upp men jag ville bara hälsa till dig mamma att smset kom fram så jag gick in direkt på aftonbladet och lyssna på talet! Jag sörjer lite över Shalins avgång... Jag menar. Att gå mot ännu en till säker valseger hade ju inte varit helt fel! ;) Nä men ärligt talat så är det bra att hon avgick. Det hade man kunnat förutspå. Man måste alltid försöka att förnya och ställa krav annars så hämnas utveckligen.

Sedan så ville jag bara säga/tacka för glädjetårarna jag fick utav Nicole och Erika bara genom att höra deras röster häromdagen! Och efter att ha läst kommentaren från min kära syster - kasta ut kattskrället!

15/11

Juuuste! Glömde nämna att vi fick ett "uppgraderat" rum vid andra incheckningen! Just nu så bor vi i ett rum på tredje våningen istället för andra ;) Och så är det bara fyra bäddar i detta vilket har gjort att vi har det helt för oss själva! Balkongen är dessutom dubbelt så stor... Och sedan så glömde jag nämna att i $35 priset så har alla rum en egen tvättmaskin som inte kostar att använda... Lyxig "backpackning" med andra ord ;)



Emil testar kroppsspegel och kläder...


Utsikt över pool och hav!



Idag så far förresten Heddisen iväg för att prova på lyckan i London! Kommer gå hur bra som helst för henne där, det är jag utan tvivel helt säker på! Om jag inte varit här så hade jag helt klart gett London en till chans. Jag menar, tre tjejer som Erika, Joanna och Hedda i en och samma lägenhet. Hur ofta händer något så gott som de liksom? Lika ofta som att blixten slår ner och dödar Tolouse typ? ;) Hahah ne nu är jag en förjääkla datanörd alltså. Men som sagt - den här platsen är till för att "chilla" på! (;

Kram på er alla!

Djur och natur 15/11

Dagarna här har vi gjort det man ska göra här - tagit det lugnt. Australien är verkligen annorlunda på många vis jämnfört med Sverige! Så det finns mycket att dokumentera! (; T.ex. djuren...






T.ex. miljön.. Denna är tagen på Rainbow Beach..
 

Nämen allvarligt talat så är ju en sån sak som att en stad har två olika tidzoner att leva i lite annorlunda och speciellt! Idag när vi promenera så tog vi bilden ovan och dem nedan. På bild nummer två så står vi vid statyn som visar vart Queensland börjar/slutar respektive New south west börjar/slutar - alltså vart man ska ställa om klockan (;






Just nu när vi är här så gör vi som sagt inte mycket mer än å upplever och tar det lugnt. Morgonen för min del spenderades såhär idag, halvsovandes i hängmattan..


Som de flesta säkert vet så älskar jag att stå bakom kameran (självklart älskar jag en bra bild på mig själv men de hade varit skönt om den liksom redan bara fanns till), Pelin däremot älskar att stå framför så igårkväll så hade vi en liten fotosession! Bilden precis nedan tog däremot duktiga Emil! ;)




Emil och Pelin


Fotoobjektet är som ni ser inte mycket att klaga på! Hon lyder dessutom mina önskningar om poser/ställningar etc. så.. vi håller oss sysselsatta! ;)


Juste! Här på Komune så anordnas de lite saker då och då tydligen.. Igår så var de t.ex. någon lite välkänd dj, modevisning med hela kamerateam här! Inget föll mig diirekt i smaken men Emil klagade inte på första parketten vi fick på bikinimodevisningen ;)


Nu ska jag försöka få med de små liven på en kvällsglass vid stranden! Stor kram till er därhemma!

I min kusin Sofies fotspår 15/11

Gissa om jag vart glatt förvånad när det slog mig att favorit kebabstället jag gått till nästan varje dag här i Coolangatta är samma kebabhak som min kusin Sofi arbetade på för typ ett år sedan! Och att även Sofi hängde med Dane och hans vänner när hon väl var här. Satan va världen är liten alltså! Jag förstår verkligen att du flyttade hit Sofie. Platser som Coolangatta är inte lätta att hitta.. det är verkligen helt underbart här som tidigare nämnt! Jag ska förresten hälsa till dig Sofie att chefen och hans fru på kebaben betalar resan om du kommer ner och hälsar på! ;)

Kebaben dårå! Bakom fotografen (mig) så kan ni tänka er att det ser ut lite som i Miami (enligt min fantasi om hur der ser ut där dvs) cykelbana och strand! Det är alltså inte helt fel att sitta där om luncherna (;


Två utav mina senaste bilringsinvesteringar! Btw så visade Pelin mig Coca Cola Zero.. Fan ta dig Pelin...




Från mat till något annat - Lördagskvällen spenderades som sagt i Byron Bay! Jäkla vilken resa det vart.. Byron B. visade sig vara en (ganska städad) partystad på helgerna! Minst sagt populär stad och vi var långt ifrån dem enda som hade tänkt festa där över helgen.. Detta resulterade i att inte ett enda utav de tiotal vandrarhemmen där hade någon plats för oss fem partykupaner. Vad vart då utslaget? Jo jag, Pelin och Tim sov i bilen medans Emil och Dane sov på någon mattläggares van, ganska mjukt och skönt för dem då mattläggaren just hade hela bilen täckt utav mattbitar. Sömnen vi som sov i bilen fick då.. Ja.. Jo jag kan säga att det inte var någon jag skulle skryta med åtminstone! Men vad var de andra alternativen? Gå hem med ett fem i tre ragg? Sova på stranden? ..om det inte hade småregnat lite så hade de sistnämnda inte varit fy skam förvisso!

Dane med work outfitten och Pelin


Raka vägen utanför Dane (såhär ser många vägar ut i Coolangatta)


Innan vi bilade iväg så vart vi bjudna på något som liknar redbull fast i pulverformat.. Vi misstänker att det var boven till att Pelin var så speedad hela natten..




Det ser illa ut jag vet, men det vart åtminstone "bara" en partyöl på vägen för föraren Tim




Lekte lite med kamerainställningarna..



Efter en efterfrågan av Erika om hur min bränna ser ut.. Jag vet Erika! Jag är orespektabelt blek för att vara i soliga Aussie! Men efter Pelins lektion om solskyddsfaktor så är det 30+ för oss alla.. på Hela kroppen.. Jag försöker intala mig själv att framtiden för en blir mer rynkfri med den på ;)


Efter att vi inte hitta något ledigt hostel så besökte vi en möjlig sovplats hos Danes vän som han träffat i Bali. Det vart bara en snabb visit så att jag och Pelin kunde fixa sminket. Mer tid än så ville ingen utav oss spendera där.. När man besöker områden som det i Byron Bay så förstår man verkligen vilket solidariskt och bra land Sverige faktiskt är. Få i Sverige bor under omständingheter liknande misär. Här skulle jag även vilja påstå att det finns fler som bara har stjärnorna som tak..
Killen på bilden är svensk och kom ifrån Helsingborg! Notera deras egna odlingar till höger i bilden...


..Efter en kort nattssömn så bar det av till beachen i Byron Bay där Tim och Dane skulle surfa av sig lite. Inget oss emot, bättra den halvt obefintliga brännan är aldrig fel. Jag som dessutom höll mig nykter mestadelen utav kvällen/natten njöt bara utav att vara i solen! Däremot så hade nog Emil och Pelin inte mått dåligt utav att sova i ett mörkt rum några timmar till ;)

Såhär fick då alltså jag min skönhetssömn! Huuur utskrattad jag än vart/blir över min ögonbindel och öronproppar så kan jag säga att jag aaldrig hade njutit utav min australievistelse på samma sätt om jag varit utan dem! (; 


Det här är då Tims arbetspass eller vad man nu kallar det.. Så som han ser ut på bilden - så var han varje minut -Helt underbar! Tim berätta att han kör båtar värda miljoner på jobbet - Hur förtroendegivande ser han ut på en skala? ;)


Suuurfgrabbarna då!
byron bay

Jag är så jääkla tacksam att Pelin är frisör och kan göra inbakad fläta på mig varje dag! Jag har saknat att ha håret såhär så mycket efter att jag flytta hem ifrån London där Joanna gjorde dem på mig dagligen! Beachen i Byron Bay var förövrigt i särklass den vackraste stranden jag någonsin upplevt. Precis en sådan som man suktar efter i fritidsresors resebrochyrer men som egentligen bara har photoshopats fram





Komune 13/11

Komune heter alltså hostellet vi bor på nu. $35 dollar per natt och då är det ett rum med sex bäddar. Rummet har balkong som jag tidigare visat, egen dusch + toa samt möjlighet att låsa in sakerna. I priset ingår även frukost plus fritt internet. Sedan så har hostellet lite extra saker så som bio, pool etc. Heeelt klart värt priset! Jag rekomenderar så varmt både Komune och hela Coolangatta! Memme, Caroline och Jessie som kommer hit till Aussie som backpackers i februari borde verkligen besöka den här delen utav Guldkusten!

Här utnyttjade (och utnyttjar även just nu) jag och Pelin internetet innan vi gick ut igår
datanördande på Komune



Kirra troor vi är kommunen vi är i.. Som Sollentuna alltså och så är Coolangatta Norrviken (;


Hahah lustiga sammanträffanden.. Emil och jag har nämligen två ggr nu pratat om något och så har det sedan slagit in. Vi pratade om Essex tjejer och en timma senare så fick vi en som rumskamrat.. Igår så pratade vi om filmen "Hangover" och så var det lustigt nog biofilmen för kvällen på Komune! Hädanefter tänker jag inte prata om något annat än snygga surfarkillar, flashiga fester samt kompletta/moderna uthyrbara lägenheter! ;)
hangover

Efter bloggnördandet så gick vi alltså ut! Förfest på balkongen med våra danska rumskamrater samt lite annat "Komune" folk och sedan så bar det av till en utav de få barerna här. Coolangatta Hotel och där så stannade vi tills fötterna inte orkade helt enkelt.. Liveband var det och det är ju alltid trevligt.. Dem var förvisso sådär men i alla fall ;) Nu ska jag börja avsluta denna internet session och gå ut i solen istället! Vi har checkat ut för natten då den kommer att spenderas i Byron Bay med Dane och hans vänner men vi lämnar kvar packningen här (vilket vi får göra gratis - dem är hur underbara som helst här) och spenderar sedan söndags- till onsdagsnatten här på Komune!

Förfest på balkongen
Komune

Komune

Livebandet
liveband på coolangatta hotel

Dane, hans syster  Nathalie och Pelin på Coolangatta hotel
pelin, dane och hans syster

PUSS OCH KRAM PÅ ER DÄR HEMMA!

Lillasyster och lite annat (; 13/11

Nu måste jag berätta om en sak som fick känsliga mig att börja störtgråta imorse. Jag fick nämligen ett sms ifrån lillsyrran där hon berättade att hon hade fått jobbet som hon sökt till jul. Hon kommer nu alltså att arbeta på ONOFF i Stinsen och Kevin som hade intervjuat henne hade sagt att hon var den bästa han haft på intervju. GRATTIS SYRRAN! DU ÄR SÅ JÄÄVLA GRYM! Och jag är så jäkla glad för din skull.

Litet icke australiensiskt inslag sådär men.. Vi är just nu 9 timmar före er i Sverige så hon är förmodligen ute och ränner på  sturep. eller sover så hon får läsa gratulationen när hon har tid och lust istället!


Här är lite bilder på tidigare aktiviteter....
Pelin och Emil framför Bondi Beach


Jag, Emil, Dean och hans vän på Bondi Beach - Ifrån eftermiddagen då vi satt och drack tills solen gick ned
bondai

Operahuset i Sydney ifrån färjan mot Manly Beach (visste ni att de vita kakelplattorna kommer ifrån Sverige? Hade jag ingen aning om! Pelin informerade mig om det precis)
operahuset

Pelin och måsen på Manly Beach
manly beach

Sydney Central YHA hostel - det vi alltså bodde på i början och förmodligen kommer att bo på igen under lägenhetssökandet (det lutar alltså till att vi kommer bo i sydney) 
YHA

Känguruhamburgaren på YHA
känguruburgarn

Poolen på YHA
Poolen på YHA

Utsikten ifrån Grillkvällen på YHA
utsikten ifrån YHA

Hyde park i Sydney (Jag såg Kakaduor här!! Fria Papegojor alltså!!)
hyde park

Sista blicken utav Sydney ifrån Premier bussen mot Surfers P.
bussresan från sydney

Surfers Paradise - Coola stora höghus, men tyvärr så var det inte så mycket mer än så
surfers paradise

Rummet på hostellet Surf n' Sun - Sänghoppan är hon under Pelin. Notera glappen som jag tidigare nämnde på toalettdörren... "private bathroom... you don't have to share with everyone else in the hostel!" Som killen från hostellet sålde in så fint när han plocka upp oss på busstationen. Private... yeah right...
surf n' sun

Gårdagens kvällsbilder kör jag i nästa inlägg!

Coolangatta 13/11

Detta inlägg skulle egentligen postas igår men internetet bestämde sig för att sluta fungera så.. "idag" var i själva verket igår ;)

Surfers Paradise visade sin rätta sida ganska snabbt, jäkligt osmakligt och bara turister. Nu har jag ju inte varit i Sunny Beach i Bulgarien men jag vågar nog ändå påstå att Surfers och Sunny är ganska lika.. Snabbt hej och snabbare hejdå vart det till Surfers och vidare dagen efter (idag) for vi till Coolangatta istället! Här så bor Dane, en vän till Pelin eller hennes väns pojkvän! Han levde verkligen upp till min bild utav den ideala surfaren här skulle vara.. Hur soft som helst, hur hjälpsam/gästvänlig som helst och så stor med blont saltvattenlockigt hår. Och så brun såklart! haha och hans yrke är livräddare ;) Hans vän var lika cool han och deras grillkunskaper kunde man förvisso kommentera men efter något glas vin så var det bland de goaste bbq man någonsin ätit! Inget slåt ju farsgubbens men deras var som sagt nära inpå ;) Vi var alltså redan hos dem igår kväll och softade och intrycket vi fick räckte alltså för oss att bosätta oss här i Coolangatta för några nätter. Jag menar, bara namnet på stan gör ju hela vistelsen lite coolare ;)

Pelin å jag i väntan på bussen från Surfers P. mot Coolangatta


Dane (till höger) och hans vän


Idag så har vi alltså åkt en kortare bussresa och sedan bara softat på stranden. Klarare vatten och vitare stränder än dem de har här i Aussie får man leta efter. Jag älskar de. Imorgon så har vi så snällt blivit tillfrågade om vi vill följa med Dane och hans vänner till Byron Bay! Självklart vill vi det! Byron Bay ska tydligen vara ett riktigt skönt ställe som brukar vara det självklara stoppet för besökare i Australien Men och ett stort Men. Man ska inte tro på allt man hör! Meen man ska ändå vara opend minded å jag ser i alla fall fram emot de! (; Kvällen till ära ska vi nog bara spendera på hostellet då det helt enkelt är ett fruktansvärt skönt ställe. Våra rumskamrater för natten är två små söta danska pojkar, varför jag säger små är därför att dem är 19 och dem är här nere på samma visum som oss (work&holiday) men dem tänker inte jobba då föräldrarna sponsrar hela deras tripp här nere.. Skönt för dem men ah.. pluttisar.. Visumet vi har kan förresten typ alla utan prickar i registret få och det håller i ett år. Det kan man bara få en gång i livet men det kan förlängas till 24 månader men då måste man utföra något arbete som dem är i behov utav här nere, så som fruktplockning i minst 3 månader. Så vi får se helt enkelt om vår nästa kärriär blir på en bananodling!

Utsikten ifrån rummet i hostellet Komune
Komune

Foajén på Komune
komune

Hissen på Komune
hissen

Stranden Greenmount i Coolangatta


Caroline som vi träffade på YHA´s hamburgekväll hade ju i tidigare inlägg nämnt också lust att följa med oss upp runt guldkusten men hon kände liite mer för att bosätta sig med en gång i Sydney. Sagt och gjort, vi följde med på visningen av rummet som blev hennes kommande hem för några månader. Visningen började med att vi möttes av en råskön kille som förklarade boendet och visade oss runt. Förklaring kring boendet behövdes verkligen då det var fyra hus som "satt ihop". Rättare sagt öppnat upp alla dörrar till och innergården som i sin tur inretts med allt som var sittbart. Killen som visade oss runt fick det fyra köken till att låta som något positivt men.. Ja.. när "familjen" som dem kalla sig flyttar ut därifrån och bosätts utav "vanliga" familjer så kommer nog husen behövas rivas pga 5 klassen fukt- mögelskada. Hahah. Jag hade lugnt bott där om jag kom hit som backpacker och allt vad det innebär men nu så har jag en tanke om att bo, arbeta och gå på lite flashiga klubbar och de där stora (fyra ihoppsatta) huset var inte riktigt high heels vänligt.. ;) Trappstegen i huset hade nämligen efter år utav fottram och fuktpåverkan börjat likna en enda stor rutschkana. Inget för mig för tillfället alltså men det känns skönt att Caroline fick ett någorlunda propert boende! Och jag ser verkligen fram emot att vara gäst på deras kända grillkvällar som killen så glatt nämnde (;


Verklighetens baksida 12/11

Nu befinner vi oss på en plats kallad Coolangattan! Vi har tagit in på ett störtskönt hostel vid namn Komune. Någon dollar dyrare men vi gör oss helt klart förtjänt utav efter dygnets senaste upplevelser.. Jag är en ganska känslosam person så till vida att jag lätt blir påverkad utav saker så som orätvisor, falskhet etc. Och bussresan från Sydney till Surfers Paradise påverkade mig ganska rejält tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr.. verkligheten är inte detsamma för alla helt enkelt. Så vad var det som skedde då, jo vi hoppa helt enkelt på Premier Motor (bussbolaget) bussen vid Sydneys centralstation och redan där så kommenterade/dömde vi ganska glatt två utav våra medpassagerares klädstil, korta vita klänningar. Våra fördommar visade sig tyvärr vara ganska milda jämnfört med sanningen.. Efter en timma så sattes filmen "The proposal" igång och efter tre fjärdeldelar utav den så stördes vi utav ett gällt gräl i änden utav bussen. Vi hade satt oss längst fram då vi (jag) lätt blir åksjuk.. I alla fall, de två lustigt(=horigt) klädda kvinnorna vart anklagade för stöld utav tre andra medpassagerare. En mörkhyad man, en ung fransk backpackers och en medelålderskvinna. Det var fransmannens saker som var borta och varför de andra två vart indragna var pga att fransmanen först anklagade den mörkhyade mannen. Kanske beroende på fördommar, vad vet jag. Vilket fall, den mörkhyade mannen ställde till ett jäkla liv därför att han helt enkelt var oskyldig till brottet och reagerade därför starkt på att han vart anklagad. Han vart då väldigt angelägen till att motbevisa detta och sprang fram till oss och skulle visa upp pass, "hans äkta guldkedja" etc. stämningen var enormt tryckt och fransmannen var givetvis enormt frustrerad och en riktigt häxjakt inleddes. De redan halvnakna kvinnorna tvigades att ta av sig kläderna och mycket riktigt, fransmannens pengar, mobil etc. ramlade ur klänningarna på dem. En plånbok hittateds inte och ett gräl höll på i en timma om vart den var någonstans (fransmannen hittade den tillslut i sin egna väska), ett slagsmål inleddes då kvinnorna försökte komma av bussen. Efter cirka en och en halv timma så var vi framme vid en polisstation och intervjuer inleddes utanför. Vi som av ren självbevareledrift höll oss utanför utfrågades däremot inte. Utslaget vart att kvinnorna med de korta vita klänningarna fick gå och vi åkte tillsist vidare, två timmar försenade.

Hela uppleveslen var väldigt lik historien Flugornas herre. Enormt gripande på det viset att det helt enkelt gör ont att se hur illa det kan gå för vissa. Tjejerna var heldrogade horor som höll till vid kings cross i sydney. Den mörkhyade mannen som först till synes verkade som en reko man med barn som han om och om igen nämnde var i själva verket någon sorts fifflare då han vid varje stopp mötte upp någon och dela med sig utav de han hade i sina fickor i utbyte av pengar. Kvinnan som slogs mot de prostituerade tjejerna var medlem i samma sekt som Tom och Catie Cruise. Ingen var vidare reko men andra ord. Busschaffören reagerade knappt på händelsen trots hårda ord och slag. Vi åskådare tog parti efter yttre påverkan, vad vi såg och hörde alltså. Såklart så hörde vi inte alla ord som vart sagda och tog oss inte tid att lyssna på vad de prostituerade hade att säga. Vi hade bara avsmak för dem efter att ha dömt dem efter deras halvnakna kroppar och de faktum att dem faktiskt begått stölden. En kvinna tog däremot deras parti. Det resulterade i att kvinnan från sekten höll på att åka dit istället och att de prostituerade fick gå. Jag har inte så mycket mer att säga om själva upplevelsen men den var väldigt berörande.. Något äckligt som kan tilläggas till historien är att efter att busschaffören tände upp hela bussen så fick vi se att alla säterna (speciellt fönsterplatserna) hade skalbaggar som inneboende. Ruggigt äckliga små djur men jag orkade verkligen inte bry mig efter ett tag så jag somna med kropp och huvud på två sittplattser och sov skönt nog mestadelen utav bussresan. Det jag helt klart kommer packa ned till mina barn när dem ska ut och resa är öronproppar samt ögonbindel. Ett måste för den trötte men ljudkänslige resenären!  

En annan otrevlig upplevelse de senaste dygnet var våra rumskamrater på hostellet vi checkade in på i Surfers P. Hostellet i sig var redan sjaskigt och vi var lite lagom lyckliga över de relativt höga priser vi betala för att bo där. I alla fall, rumskamraterna bestod utav ett irländskt par och en ung kvinna från Essex, England. Lustigt nog så hade vi samma dag pratat skit om folk som kom från Essex, då dem är kända för att skaffa barn i ung ålder för att få bidrag från staten etc. Men denna tjej verkade däremot råskön och vi var ganska nöjda trots att toan bokstavligen talat låg inne i rummet då över- & underidan utav badrumsdörren var dryga decimetern ifrån marken. Tyvärr så varade våran känsla kring våra rumskamrater inte mer än några timmar då dem kom hem redigt berusade och hade ingen som helst respekt över att även vi bodde där. runt 10 ggr bad jag dem att stänga ytterdörren, sänka rösterna etc. Efter ett tag så gick dem igen och jag somna om men stackars Pelin vaknade upp utav att barn började göras ifrån Essex tjejen. Pelin sov i överslafen och vart då deltagande i kärleksrörelserna. Efter en tillsägelse så begav dem sig till badrummet istället (en halv meter ifrån alltså) och höll på ljudligt och glatt i ett bra jäkla tag. Lång historia kort: Det vart bara en natt för oss på det hostellet kallat Surf n' Sun i Surfers Paradise. Otrevlig/ohjälpsam pesonal, ockerpriser för ingenting. YHA hostel som vi levt på innan känns som rena lyxhotellet i jämnförelse. Jag skulle inte rekomendera min värsta fiende att bo på Surf n' Sun.. Eller.. jo det hade jag.. bara för å jävlas ;)

Jag vill bara begränsa tråkigheterna till ett inlägg då allt annat här är så jäkla underbart! Nästa blir fyllt med bilder ist. Puss på er alla kära därhemma!


10/11

Sitter just nu pa work&travel och snyltar de fria internetet! Efter det sa blir det lite sista fix och trix har i sydney. Sa som uttag utav pengar, kompliteringshandla addapter samt batterier.. etc. etc. lite trakigt smafix med andra ord och sedan sa blir den en laang och forhoppningsvis mindre trakig bussresa till surfers paradise! Det blir Pelin, Emil och jag som pyser dit. Forresten sa ar Pelin lite vassare pa att uppdatera an mig: http://pelinen.blogg.se/

Jag ser fram emot att se lite mer utav australien for hittills sa har det mest bara varit en massa kineser ;)
Hors snart igen!

Solnedgång och sällskap på Bondi Beach 9/11

Back on donken där WiFi:t finns.. Om man nu ens skulle kunna kalla det de med sitt obegripligt dåliga uppkoppling.. I alla fall! Idag har vi (Jag, Pelin och en Växjötjej vid namn Caroline - Växjö som Nicole bara älskar ;) ) rännt omkring och kikat på möjligheterna att åka uppåt i landet, Guldkusten för vår del. Bila var vår huvudsakliga plan, men det känns inte riiktigt som om att vi kommer att få valuta för dem pengarna då de faktiskt kostar cirka $940 varav $300-500 för bensin. Så vi har även kikat på tåg & buss möjligheterna - man kommer ju trots allt snabbare fram på det viset och vi slipper även riskera våra liv med vår högertrafikkörning. Det hade förvisso varit ganska coolt att kunna säga att man bilat i Australien för barnbarnen.. Men det får bli när tid och plånbok mera tillåter! Nu tänker jag inte säga för mycket om våra planer men jag tror/antar/hoppas i alla fall att jag kommer sitta på en buss vid ungefär den här tiden imorgon!

Annars då! Tyvärr så tillåter internetet mig Verkligen inte att ladda upp en ynka bild så tyvärr så blir det inget utav det i detta inlägg men jag kan säga såhär: I söndags så mötte vi upp Dean och hans vän som jag träffade när vi var ute sist och spenderade eftermiddagen på Bondai Beach med dem. Jag och Pelin delade på en flaska vin och vi satt där sedan enda tills solen gick ner. Hur underbart som helst och det var t.o.m tillräckligt varmt för att jag och Emil skulle skutta (halvt dränkas) omkring i de klarblåa vågorna. Senare på kvällen så mötte jag upp Adam som jag träffade på hans semester i London och åt en god middag. Även fast Sydney faktiskt inte upplevs som särskilt stort så vill man verkligen få så mycket råd och åsikter ifrån så många kontakter som möjligt så det var en helt klar uppskattad middag! :) På måndagen så tog sedan vi (jag, emil och pelin) färjan till Manly beach. Riktigt skön strand men tyvärr så varade bara det varma värdet på förmiddagen så det vart bara ett snabbt dopp i havet! På kvällen så gick vi på en utav YHA's (hostellet vi bor på) aktivitet vilket var en grillad känguruhamburgare uppe på hustaket! Hamburgaren/köttet var grymt! Gav en heelt klart valuta för pengarna! ;) Uppe på taket träffade vi även Caroline som jag tidigare i inlägget skrivit om. Även hon har åkt hit ensam fast hon kom direkt ifrån Zambia där hon volontärarbetat med lejon. Med andra ord så är hon redan fräscht brun och jag tänker inte fotograferas intill henne..

Nu avslutar jag detta inlägg med att säga att jag helt enkelt ska göra något bättre! Puss på er kära därhemma!

8/11

Sitter just nu pa work&travel kontoret och uppdaterar mig lite. Det  verkar som om att min [email protected] mail har fatt virus eller nagot skit for den har i alla fall skickat ivag nagot jakla skit till alla mina kontakter. Oppna det alltsa inte! 

Annars da! Igar sa knata vi omkring pa formiddagen, sag operahuset etc. och pa eftermiddagen sa lag vi och stekte pa bondai beach. Jag var helt klart den vitaste pa stranden med mitt ljusa har och vita hy men.. de ska det bli andring pa! ;) efter denna lilla visit pa w&t sa ska vi kanna sanden mellan tarna pa manly beach! Sa om jag inte ar brun sa kommer jag atminstone vara rod innan dagen ar slut! ;)

Sist men inte minst: GRATTIS MAMMA PA FODELSEDAGEN! ALSKAR DIG! Hoppas du bar armbandet och att du far en fortrafflig 43 arsdag!!

Nu ska jag/vi bege oss! Stor kram till er alla dar hemma! Hoppas ni har det super for det har atminstone jag! ;)

Första partynatten i Sydney 6/11

Första anhalten -  Hugos
hugos

Som ni ser på bilden så gick vi alltså ut igår! Vi består utav Pelin, Emil och så jag dårå ;) Emil och Pelin är goda vänner ifrån Katrineholm (staden mamma bara äälskar ;) ). Men Emil är däremot bara här på semester och bor annars i London.. I alla fall! Vi mötte alltså upp Emelie och Angelica igår och dom drog med oss till två nattklubbar som med hästlängder både kompenserade invationen utav kineser och de haltaskiga vädret vi haft! Grymma lokaler, Fet dj (med betoning på fet), och otroligt sköna människor gjorde att vi stannade till stängning och fick knata hem då kvällens pengar spenderats på bättre (roligare) endamål!

På g
till hugos

Pelin på the final destination - Ivy


Emelie och Angelica!


Såhär glada var jag och Emil...


Som sagt - fet dj!


Små göteborgspojkar (deras bränna går att diskutera om den verkligen skapades på den naturliga vägen..)


Hur kan man inte gilla ett ställe med gigantiska krukväxter?


Vi kom väl hem vid 5/6 tiden.. Att vi hade roligt igår känns onekerligen idag. Det blir en powernap efter detta blogginlägg också (som jag Verkligen ansträngt mig till att åstakomma).

Tripp på Georg st igår
 

Gyllenedonken med sitt (falskt marknadsförda) WiFi....
mcdonalds


Och såhär bor vi just nu då! Även fast det inte ser så mycket ut till världen utifrån bilderna så är hostellet något man verkligen kan rekomendra! Fräscht, centralt etc.


Vi bor på sjätte våningen så det är här jag gör mina väderprognoser...


Ne nu ska jag göra något vettigare! Svara på sms och sova! ;) Btw, jag har stängt av min mobil då jag inte litar till hundra procent på att internetet på den är avstängt. Att ha igång den gör mig helt enkelt nervös, iphonen laddar dessutom bara ur som vanligt och här har vi ont om kontaktuttag.. Men om det vore något superviktigt (typ inte att katten har gått bort alltså) så är mitt australiensiska nummer: 0405499417! btw 2, skype kommer jag igång med så småningom!

Stor kram till er där hemma!

Liten snabb update för att låta mamma veta att jag lever..

Jag är nog fortfarande lite jetlaggad.. Är nämligen i stort behov utav en tupplur innan jag ska möta upp och försöka göra stan lite med Emelie och Angelica ikväll! (För dem som inte vet, så som min mor, så är Emelie och Angelica två vänner ifrån Stockholm som flyttade hit för cirka 3 veckor sedan) Något jag verkligen ser fram emot! Men innan jag somnar - första intryck av Sydney -  många kineser. Förhoppningsvis/förmodligen så beror det till mestadels på att centralstation (där hostellet ligger) är precis beläget intill Chinatown. Men ja, jag vet eller jag har förstått att Sydney är en ganska turistig och mångkulturell stad. Så planen är att hyra en bil och röra sig uppåt mot guldkusten för att träffa lite mer gedigna "urinvånare".
Gruppmöte med Workandtravel - ganska givande! bankkort, telefonkort etc. fixat. hm annars då.. Delar rum med goa Pelin som jag även hade som sällskap under halva hitresan och två danska tjejer/tanter/kvinnor på 100 pannor vardera. Trycket på den enes tröja var följande: Im a bitch, consider that as a warning. Tack för förvarningen! Nu ska jag sova lite!
/Ebba

Mellanlandning i Bangkok!

Resan gick super! två glas vin och jag vakna lagom upp till frukosten (; Cirka 1,5 timma innan landning med andra ord. Planet till Sydney går om någon timma och landningen är beräknad att vara typ 21.15 australiensisk tid!


RSS 2.0