"I'm Gonna Be (500 Miles) - The Proclaimers" 26/01-11

Ännu en tid har passerat här i bondi. Tid som fyllts till det mestadels med förnöjelser. Har arbetat lite mera på butiken vilket jag hoppas kommer kvarstå... Tyvärr så har är det en stor tvekan på det då ”the big boss slut/the witch/ryska roboten eller ännu värre.. Svedta (hennes riktiga namn – kärt barn har många namn ;) ) varit på en tio dagars semester uppe på guldkusten.. Dessvärre så missade vågen att spola bort platsen hon befann sig på… Hur som haver - hon avskyr ju mig men jag får försöka slå på oskyldiga charmen (smickra utan fjäsk). Fungerade på henne i början och de har även fungerat på de tidigare kvinnliga chefer man har haft också så. Det ska nog lösa sig på ett eller annat vis… ;)

 

Bilder ifrån en tidig fredagsmorgon i Bondi...

 

Helgen spenderades iallafall mysigt på fredagen och festligt på lördagen. Jag å Nicole for iväg med arbetskamraten Donna min och hennes vän till en bar/klubb som hette Golden Chief som var belägen på en strand 15 dollar taxi resa ifrån oss.  Hur kul som helst hade vi! Skönt liveband, flera barer, dansgolv etc. samt öppet tak så man dansa med perfekt utsikt under stjärnorna Och inte att glömma enormt söta pojkar som gäster(!). Ett ställe vi med all säkerhet kommer besöka igen med andra ord!

 

Till min stora förtjusning så upptäckte vi att vissa tåg är dubbeldäckare! Det var i alla fall enormt tillfredsställande efter två tidigare druckna glas vin.

 

Nicole och Donna

 

Keely!

 

 

Lycka på hög nivå! :)

 

En form utav en återställare senare på Bondi Hotel..

 

Imorgon är det en stor dag här i Australien nämligen självaste Australia Day! Jippon kommer hållas runt hela staden, museum firar med gratis inträde etc. etc. All reklam är den bästa, speciellt den på tv ”Fira inte självständigheten, klimatet, landet, folket – fira att du även får vakna upp till det imorgon också”. Inte helt fy skam inte! Så imorgon så hoppas vi på en dag med liknelse till Christmas Day - Ett Bondi fyllt med tusentals glada ansikten samt skön dånande musik ut över hela soliga stranden.

Annars då! Jag kan med glädje meddela att jag har blivit lite vassare med mina matlagningskunskaper! Kyckling i ugn med ris samt en blandning utav vitvin å löksås fick serveras dagen till ära! Det bästa utav allt är att jag börjar finna ett intresse i själva tillagningen. Något som känns betryggande då bara hälften så bra mat som mor min lagar till familjen skulle vara likt underverk för mina egna framtida barn!

 

Kvällens middag!

 

En tidigare middag i veckan - burgare med smält ost och pommes

 

Förresten! Jag och Nicole har nu investerat i ännu en minnesvärd upplevelse! Nämligen biljetter till Kings Of Leon konsert i Acer arena här i Sydney den 10 mars! Om det blir så att vi tar flyget ifrån Melbourne för att se den eller om vi stannar kvar här en månad extra det återstår att se. Men biljetterna var slutsålda i Melbourne och vi ville helt enkelt inte gå miste om de definitivt goda minnet. Nu ska jag göra något vettigt! Läsa bok eller se vidare på tv-serien Mad Men - Otroligt sevärd serie! Stor kram!


"Love you long time - Black Eyed Peas" 19/01-11

Ägaren på jobbet tycker numera inte om mig nu igen, hon gör dessutom de mesta för att få bort mig. Skälla ut mig framför kunder, klaga på mig hela tiden, skrika på managern att hon inte ska sätta upp mig på schemat etc. Who cares? Jag kör på tills vi far vidare, vilket är om en ganka snar framtid. 5 tjejer har redan fått gå de två senaste månaderna ifrån butiken och nu är det jag plus två till som ligger i riskzonen. Problemet ligger inte hos oss med andra ord. Tur att man har mer att leva för än vad vissa andra verkar...

Utöver de så är jag lite krasslig faktiskt, feber å shit. Kan säkert bero på att jag sover förjäkla taskigt om nätterna - vaknar upp och börjar klä på mig tills jag inser att jag har tre timmar kvar att sova - stress med andra ord. Men som sagt, min tid här i bondi börjar bli knapp så det är bara att bita ihop. Annars så njuter jag verkligen utav resetillskottet Nicole - vi är likasinnade små ensamvargar som inte gnatar sönder oss på varandra vilket är skönt, förhoppningsvis så förblir det bra - vilket jag tror, allt blir vad man gör de till så! (;

Men i lördags så var jag som sagt på Operan med Sigrid! lördagskvällen spenderades sedan först sedvanligt hos grannarna och sedan så gick jag en liten månskendprommenad längst med klipporna med ett nyfunnet sällskap. Fredagen var däremot lite mer livad! Vi mötte aldrig upp Donna och mina andra arbetskamrater dock - brukar bli så när alkoholen slår till på olika håll.. ;) Istället så började vi partyt hemma hos oss för att sedan möta upp resterande svenska bondipacket på Ivy. Väl där så dansa vi oss svettiga ända tills stägning.

Oli (oliver) å Malin


Snusprövning..


Haha Oli är en såndär störtskön människa som bjuder på sig själv om och om igen. Han har bland annat hoppat fallskärm naken, har varit med i ett sånt där konstverk där man med nakna kroppar formar någonting, ett ord eller ja.. Mycket är naket kring den pojken med andra ord! ;) Oli jobbar iallafall i Westfield gallerian så som mig och han hade kommit förbi en dag och frågat efter mig när jag inte varit där. Gullungen fråga efteråt om jag också kunde göra detsamma med honom så att killarna på EA-Games (butiken där han jobbar) skulle säga att en "hot swedish girl" var och fråga efter honom. Klart man ställer upp för sina vänner liksom - jag gick dit igår, resten sitter ju i betraktarens ögon men en "swedish girl" har nu iallafall frågat efter honom ;)


Väl inne på Ivy




Sedan så har jag försökt fortsätta vara duktig med att göra billig hemmalagad mat. En del utav att växa upp helt enkelt - lära sig att föda sig själv. Precis nedan är mitt storkok utav wok, har mättat mig cirka 8 måltider! God är den också! ;)


Okej denna lasange köpte jag och Nicole färdig men den kommer räcka till tre portioner vardera.. Än en gång - det gäller att vara sparsmart! ;) Speciellt nu när jag inte får mer än 22 timmar i veckan på Blockout...


En del utav våran storkok på köttfärssås


Och så till lite djur och natur! ;) Spindeln kändes lite sådär att närma sig till men vad gör man inte för att få ett någorlunda foto! ;)




Några andra primater utav arten homo sapiens som vi fick syn på på stranden


Och den här bilden hitta jag precis på Pelins facebook. Lite mysigt lycklig sådär! Bilden togs då vi såg Harry potter (för mig andra gången). Tilltugget vi har i händerna kallas stora menyn.. Det man egentligen inte ska tala högt om är att jag ibland går ut och köper mera då jag ganska snabbt häver i mig den där colan och popcornen.. Och ned, det är nästan en omöjlighet att sitta hela bion ut utan en toalettpaus med mitt colahävande.. Svarta klänningen kommer förresten också ifrån butiken!


Nu ska jag gå ut och gå lite hade jag tänkt.. STOR kram till er därhemma!

Till dig farmor! ;) 17/01-11

Nu har jag gjort något som borde höja smilbanden lite extra på dig farmor! - i lördags så var jag nämligen och såg en show på Operan! Vem jag kan tacka de för är Sigrid och hennes leende som en kund vart så förtjust i så att han bjöd på biljetterna - kunden råkade nämligen vara en utav deltagarna i cirkus showen Le Grand Cirque Adrenaline!
















Sigrids kund är han som står preciiis i mitten! Han breakdansa, körde eldshow samt lite annat.. Han vart tydligen nyligen signad utav Cirque de soleil vilket är lite mäktigt




Utsikt över operabaren


Efter showen så gick Sigrid och tog ett glas på operabaren med sin nyfunna vän. Själv så börja jag knata omkring längst med vattnet å fann en lovlig kandidat för att ta en bild på mig med operahuset. Det sluta med att jag och mannen med stor rikedom på kunskap spenderade en och en halv timma i att samtala om Australien, Aboriginer och allmän historia.

Utan vetskap så har jag lyckats få med mannen på en utav mina bilder - han står intill lycktstolpen, precis vid kanten utav prommenadstråket.



Och detta var bilden han tog på mig! ;) Klänningen kommer ifrån butiken..


Showen var nervkittlande och otroligt rolig att se så - Tack Sigrid för att du tog med mig på upplevelsen!


"Dela - Johnny Clegg & Savuka" - 14/01-11

Nu är hon här! (; Igår så fixade vi bankkort, telefon + nummer samt tax-file nummer till Nicole. Tog oss två timmar.. kosta mig drygt 5 tusen för att få de fixat utav Work&Travel company. Kontenta - allt blir bättre om inte billigare när man gör de själv ;)

30 timmar å 4 flygbyten senare så landade hon hos mig i bondi -  väl förtjänt utav en lunch på MOO var hon med andra ord!


I lagom tid gick vi upp imorse och vi började därför dagen med en promenad!




Och sedan så gjorde vi oss en fin frukost..


Utöver frukosten och morgonpromenaden idag så har vi legat på stranden med de andra samt investerat pengar i att fylla kylskåpet här hemma. Ikväll så startar vi partyt med drinkar hos min arbetskamrat Donna för att sedan fara vidare in till klubben IVY inne i city!


NICOLE! 13/1-11

Sitter i skrivandetsstund å väntar med knapp tålamod på att Nicole ska ringa ifrån flygplatsen. Hon kommer nämligen hit idag för att bo med mig här i australien! Knappt någon sömn har jag snappat upp inatt men vi får säga att jag är solidarisk till Nicole och försöker vara lika trött som henne när hon anländer! ;) ..JAG KAN KNAPPT BÄRGA MIG!! Det ska bli så skönt å så kul att ha någon att uppleva å resa med här nere! Någon som man alltid kollar läget med innan, tar nästan för givet i saker man gör etc. Jag har fått enormt mycket ut utav att komma hit och starta min resa ensam i Australien men i och med att jag träffade Pelin på Arlanda och bor/bott ihop med ett x antal svenskar här i bondi så har jag ändå inte riktigt varit så ensam i mina sysslor å beslut som jag hade kunnat vara. Och i och med det så kommer det inte bli något annat än kul att få en likasinnad vän att få leva med här också.

För å sysselsätta mig under min väntan så lägger jag upp lite matbilder ifrån tidigare middagar..
Fruktansvärt god korvstroganoff som ja å Malin knåpa ihop


Boursinost kyckling, fullkornsris Med gröna vindruvor denna gång. Det ser inte mycket ut till världen på denna bild men James sa åtminstone att det var de godaste han ätit på länge - om han bara var snäll eller inte de låter jag förbli vara en gåta ;)


Kycklingwok


99 % fatfree tomatpulversoppa för mina Robinson kruse dagar...


Solen kikar fram igenom molnen nu å Nicole ringde mig precis - måste vara ett samband med de hela! ;) Vi höörs!

"For the first time - The Script" - 10/1-11

Ännu en vecka har passerat här på bondi beach. Inte fullt så mycket lika mycket jobb har den bestått utav, bara tre arbetspass faktiskt. Så tiden har fyllts ut utav närhet, kärlek å en massa tvättande! ;) Födelsedagsfest för Oli (Oliver) och "hej då" party för Caroline då hon imorgon åker iväg en månad och upplever Nya Zeeland. Har även fått tid till att hämta och öppna min julklapp ifrån bror min å hans sambo! En urläcker klocka fick jag att pryda min arm med!! (;

 

Bilder från fredagen i Bondinatten..


Anders och Alex - våra norrmän till grannar!




Malin, Oli (Oliver, även kallat födelsedagsbarnet för kvällen) å flisan


Bilder ifrån gårdagens "going away party"! - På bilden syns bland annat Florens! Lillbrodern vars far valde att lämna jordlivet strax innan jul. Sebastian å Florens kom iallafall tillbaka hit till Australien igår så det vart lite utav ett "välkommen tillbaka" party också! (;


..Klänningen som jag bar kvällen till ära kommer ifrån butiken!


Ett minst sagt glatt födelsedagsbarn efter att ha mottagit presenten - ett flak öl








Ja å två fina tjejer, även kända som rumskamraterna (; <3






Pojkar förblir trots allt pojkar. Ben å James som kastar ut vatten på Matt..


..Och stackars Matt dårå. Insåg precis att bilden ger mig svar på frågan om varför vi helt plötsligt har en tegelsten i köket....


Ja å arbetskamraten Bec! Verkligen totala motsattser utseende(färg)mässigt på denna bild!


Söta, även hon svensk, Sigrid som kring jul flyttade in i lägenheten brevid å vart då rumskamrat med Daniel!


Smög på folk när dem hångla.. vart bara 13 år för en stund igen sådär ;)


Jaaaa....


Var iväg idag och knatade omkring i butiker här i Bondi beach - fann en som hette "limited addictions" som gjorde mig helt exalterad! Butiken hade en passionerad butiksägare som hittat sin nitch och drog igång verksamheten för ett halvår sedan. Affärsiden var att sälja snygga konsertafficer gjorda utav konstnärer - tydligen så görs det ett ex antal till typ varje konsert som då sätts upp i själva arenan. Dessa tas då helt enkelt sedan ner och sälgs i en då givetvis begränsad upplaga. Afficherna var rena konstverken! speciellt dem gjorda utav australienska konstnärer. Konst är ju något abstrakt, olika i varje betraktares ögon och den här konsten, den föll jag verkligen för! Bandet Kings of leon hade ett par helt otroliga bilder och det bästa utav allt är att vi funderat, eller närmare sagt bestämt att vi ska se dem i Melbourne nu i Mars. Killen i butiken lova dyrt och heligt att han kunde fixa en affich efter den konserten till mig (efter betalning såklart). Så om så, då blir jag liiite lyckligare här i livet! (;

Efter den lyckade butiksvisiten så gick jag in på redan favorit - en inredningsbutik fylld med retroprylar. Ett paket till pappa fick de bland annat inhandlas ifrån den affären! Annars då.. Åt en god lunch vid stranden med Malin idag! Har annars mest myst å snackat skit med Caroline å de andra tjejerna då Caroline far iväg på nya äventyr imorgon.

Musslor i solen


Torsdagens solnedgång å middag..




Kom precis på att det är dags å somsa nu, öppnar nämligen butiken imorgon! Stor kram mina nära å kära!

En funderare 3/1-11

En utav en australiensares största kännetecken måste nog endå vara deras "eazy going" attityd till saker och ting. Att öldrickande på stranden och droger hör till vardagen - åtminstone hos de yngre generationerna. När jag åkte hit så kände jag att visst, att röka på kan väl vara något förvisso dumt men ändå lite nervkittlande att lägga till på livs allmänbildningen. Jag har ju aldrig testat ciggaretter - enda gången jag var riktigt nära på att testa ett munbloss var när jag och min gamla barndomsvän Johanna satt på bron vid hennes landställe i Strängnäs i 12 års åldern. Hennes familjevän Vera som var något år äldre var på besök och hon mena på (så som förvisso alla små barn i den åldern gjorde) att rökning är något man bara Måste testa. Så, jag drog ciggen darrandes mot min mun, slängde den (vilket gjorde Vera arg såklart) och skrek att jag inte ville.  Jag hade ju lär mig utav mor min att det var strängt förbjudet eller åtminstonde bara ren idioti att röka - därav de coola avfärdandet till Vera.. ;)

Iallafall, ciggaretter finns i en annan utsträckning och jag har förstått att det är mer beroendeframkallande än typ kokain så jag har helt enkelt funderat på att testa någon drog här borta. Något jag just nu inte förstår hur jag överhuvudtaget kan ha ens övervägt. Man har ett liv - ett enda satans jäkla liv vad vi vet och vi alla är uppbyggda på olika sätt. Man har ingen aning om hur ens egna kropp skulle reagera - trots det så verkar alla leva under tanken om att "dem, dem är banne mig inte som alla andra" och skulle fixa de mesta som en och en annan världsvan. Jag är mer kritisk och cynisk än så till mig själv och jag har dessutom redan valt att leva ett liv med inslag utav alkohol - något som inte heller de är en naturlig ingrediens i kroppen. Och jag väljer att stanna vid de relativt harmliga giftet känner jag. Jag känner verkligen inte något behov eller framförallt nyfikenhet som brukar ligga till största grund i att testa nya saker, inte när det kan vara rent ut sagt livsfarligt för en och dessutom dyrt för plånboken! ;)

För mig så har aldrig argumentet "alla gör de" bitit på mig så även fast kokain känns lika vanlig här som middagsvinet hemma så blir det ingenting för mig helt enkelt - kalla mig tråkig, de blir jag ganska ofta när det kommer till "äventyr" som detta. Men jag vill ta hand om den enda kropp som jag blivit tillgiven här i livet. lillgammal som jag säkert är.


Från de ena till några helt andra bilder...
Vi var på bio veckan innan nyår och såg den senaste harry potter filmen! Roande fann jag den.. Pelin missade biotillfället men tönt och sucker för biopopcorn som jag är så funderar jag på att se om den med henne imorgon då de är tisdag (= billigare som tidigare skrivet) (;


Mina luncher brukar bestå utav ynka 15 minuter så därav har de blivit färdigjord sushi - tills nu! Nu har jag nämligen upptäckt skönheten med "pie face"! Nedan - supergod kycklingpaj med potatismos och någon brun sås - då man vill ha något varmt men fortfarande snabbt ;) 


Om jag skämmer bort mig lite extra så köper jag lite frukt.. Mor min du kanske undrar varför jag inte är ekonomisk och gör matlåda - ingen arbetsplats här verkar ha något personalrum så man har knappt inget annat val än å äta ute..


En utav mina laster - halvbrända köttbullar med pulvermos å lingonsylt!


Stoooor kram!


Nytt år, nya fortsatta möjligheter - 03/01/2011

Nytt år nu ja! Har inte haft en fy skam på början utav de heller - ätit en middag med Malin som nog var de möraste man kan komma i lammväg. Jobb, James.. lite ena och de andra har alltså sysselsatt mitt nya år. Själva nyårsafton då - Nog de bästa jag upplevt hittils i livet men de tidigare har förvisso inte varit allt för svårslagna med dess svenska ilande kyla, höga förväntningar som stannat just där - vid förhoppningarna. 

David Guetta och de andra artisterna var iallafall gryma och vip sektionen som vi betalat lite extra för var helt klart värd den extra summan. Dygt 20 000 personer befann sig på "Shore Thing" så att få tillgång till separat ingång, bar, toaletter, stå- sittplatser det gjorde kvällen till de lilla extra. Och såhär i efterhand så kan jag inte klaga på mera än att nyår bara är en gång om året! ;) Det som däremot givetvis tagit kvällen till en annan nivå hade varit sällskapet utav ens närmsta där hemma men mycke vill ha mer, allt går inte att få serverat på silverfat.

..Jag tog cirka 200 bilder och ett tiotal videor. Videorna har jag vikt mig utav skratt till precis - dem Ska raderas! Så pinsamma är dem! Sensmoral efter att ha sett dem - aldrig mera sjunga, åtminstone inte när kameran är på och filmar Och(!) - kyss inte killen brevid dig bara för att det är tolvslag på nyår....


Liten del utav kön in till själva tillställningen


Förfest i lägenheten! Min "outfitt" mixade jag ihop med både kjol och linne (linnet är delvis instoppad i kjolen) ifrån butiken. Jag kände mig riktigt stolt som inte invigde året klädd i svart! Jag har nämligen lärt mig utav James brasilianska huskamrater att man absolut inte får bära svart på nyår. Utan det är vitt man ska bära enligt tradition i brasilien då de betyder fred - vit är den färg man får fram om man snurrar en cirkel med alla färger på tillräckligt snabbt. Alla färger har en egen betydelse - rosa står för kärlek, rött för passion, gult för rikedom, blått för harmoni etc. etc. När alla färger sedan förenas så blir den vita färgen resultatet - fred i själen. Sedan så hör det till traditionen att alla kläder man inviger året i måste vara nyinköppt.










Med sotade ögonlock så gjorde vi natten! Ja fick agera sminkös som vanligt - så jäkla snygga vänner visste jag knappt att jag var vän med efter resultatet! ;)










































..Lite skadeglädje sådär - i slutet utav kvällen så stod jag ensam med någon kille som erbjöd sig sina axlar som sittplats (han insåg säkert själv att det var de enda sättet för att hålla kvar mitt intresse) Iallafall så hade dem två lite häftiga ljusgubbar på styltor under david guetta. Allt var frid och fröjd tills den vänstra föll, slockna och efter entouraget luft upp honom igen så lös han rött tills han kunde bli grön igen - gissa om publikhavet jubla när stackarn var på fötter igen ;)








En kväll att minnas. Stor kram!


RSS 2.0