Back to Bali 27/02-11

Sa nu ar vi tillbaka ifran Gili, eller igar landade vi ifran en fruktansvart gungande batresa pa balinesisk mark. Sa nu bor vi pa ett hotell vid namn Sari Bunga, aven de i Legian Beach och "vi" bestar utav mig, Caroline och Nicole. De andra som vi bodde med pa Gili ar for tillfallet kvar eller har farit vidare ut i varlden! Internettiden ar knapp sa jag ville bara uppdatera dig mor min att jag fortfarande lever och frodas.

Dilemmat vi star infor nu ar bokning utav flygbiljett. den 4 och 5 firar man namligen nyar har och det gor man genom att gora absolut ingenting. Total tystnad alltsa for att "locka ut andrarna" eller nagot. Lustigt, jag har aldrig varit i ett mer hogljutt land med allt tutande, tiggande och saljande och sa ar dem pa en for oss "partyhogtid" dods-tysta/trista.  Jaja allt ar upp till var och en men vi ar alltsa inte helt hundra pa hur vi ens ska kunna ta oss till flygplatsen! Vi har i alla fall biljetter till en Rihanna konsert i Sydney den 5e! Men den som lever den far se! Stor kram!

"Walking on broken glass - Annie Lennox" - 22/01-11

Vi lever och frodas. Lyssnar på musik, kör hemmagym vid poolen, läser böcker, äter gott och bara umgås! Ikväll blir det party, några roliga bilder lär klickas då.. Nu ska jag återgå till mitt! Stor kram!


Gili Island 21/02-11

Vart ska jag börja.. Igår så träffade vi efterlängtade ansikten burna utav Memme, Carro och Jessi. Krama om Memme hårt innan hon skulle ta flyget tillbaka till Sverige igen. Men innan vi fick göra det så for vi omkring på Balis gator som galningar i de olika taxibilarna som vi fick behöva ta för att äntligen kunna komma till tjejernas hotell, New Arena i Kuta. Men när vi väl kommit fram, och sagt hej då till Memme så bokade vi snabbt "fast boat ticket" till Gili Island. En utav de såkallade paradisöarna här omkring som man bara "måste" besöka. Efter att ha landat och bosatt mig här sa kan jag hålla med, man måste se denna ö.

Vår (jag, Nicole, Jessi och Carros) villa i Ko-Ko-Mo


Caroline


Hanna, Anna, Niklas, Kristian samt Veras grannvilla...




Vera


Dessa skojjare som kommit till å bli våra grannar för de närmsta tre nätterna är ett gäng som jag tidigare umgåtts med i Sydney, till de mesta delen på klubben Ivy. Hanna jobbade däremot i butiken Supré som låg mittemot Blockout så henne träffade jag i lite mer normala tillstånd.. I alla fall! jorden är liten - vi hade bokat in samma båttripp till Gili så killarna styrde upp två villor för knappt 300kr natten vardera. Roomservice dygnet runt, egen trädgård, pool etc. samt inkluderad frukost! Man borde skämmas om man fann någonting att klaga på.


Hanna




12.00 så var vi incheckade, mätta och belåtna efter en fri lunch på hotellet och det bästa vi kunde göra var att grabba böckerna och lägga sig på stranden och bara Njuta!


Nu ska vi iväg och äta lite middag! Jag förstår om ni känner en viss avund utifrån bilderna. Jag kan bara säga en sak - det är ännu bättre i verkligheten. ;) Stor kram till er därhemma!

BALI 19/02-03 & 20/02-03

(Detta var tankt att publicerats igar)
Nu, Nuuu jaaklar sa ar vi framme! Eller de har vi varit sedan typ sju imorse men nu borjar de som utgor en till manniska, personlighet a tankar infinna sig i vara kroppar igen ;) Dryga dygnet var vi uppe och harja for att ta oss hit. Sjalv sa fick jag atminstone 3 timmar somn under flygningarna till skillnad fran Nicole som nog inte fick mer an ynka 30 min.

Australienska mobilerna/numrerna verkar inte ungera alls har sa det suger ju! Ar lite smatt osugen pa att borja anvanda den svenska telefonen/iphonen har nere. Vi har i alla fall checkat in pa ett hotell vid namn Kumla i Legian Kaja, Kuta. Okej frascha rum, mysigt poolomrade, inkluderad mer an okej frukost och sa vidare. 325 000 Rupiha kostar de par natten vilket motsvarar cirka 36 USD (som jag betalar i har nere) vilket i sin tur motsvarar 235kr. Man blir inte klok pa alla nollor hit och dit.

(Detta ar tankt att publiceras idag ;))
Efter att ha nagorlunda aterhamtat oss sa gick vi ut pa jakt efter en kulinarisk matupplevelse. Det fick vi ingen men hela restaurangvistelsen i sig kvotera sig snabbt in pa top tios mest speciella middagasupplevelserna ever. Allt ifran drinkar vid namn "eazy fuck", livebreakdans ifran gaster,  "supa ner sig till man spyr" lekar ifran de aldre gasterna till kortslutning i hela lokalen. Ett skont litet inslag i gardagen med andra ord.

Idag sa ska vi satsa pa att forsoka lokalisera oss om vart vi egentligen ar, traffa Memme som tyvarr valde att boka om sin hembiljett till sverige till idag istallet samt investera i en ny kamera at mig da min andra gav upp redan i Bondi. Sa ser planerna ut, orkar vi sa kanske vi ger nattlivet en chans idag ocksa.

Stor kram till er dar hemma!

"Madder Red - Yesayer" - 17/02-11

Ååh har precis suttit och pratat med Memme i telefon och som det ser ut nu så kommer hon förlänga sin vistelse på Bali och fortsätta den med oss! Faasen va jag längtar efter att få krama om henne! Klart man har lite hemlängtan till och från, livet känns som om det vore pausad i en häftig värld men i och med att den bara är provisorisk, då jag inte har några planer på att gifta mig och få visum i australien på de viset, så har man en viss längtan till att bara komma hem och "börja" livet.

Jag önskar att jag vore en människa som kunde njuta för stunden lite mera och ta dagen som den kom, men efter denna upplevelse så känner jag verkligen behov utav en stabil grund i form av ett hem och känslan utav att känna mig behövd som ett för mig, ett värdefullt jobb kan skänka. 

Jag har de verkligen helt underbart här, något annat vore en lögn. Men att ha sitt och sina saker som utgör sig till den du är i en resväska, det är jobbigt att släpa på. Med de menar jag allt ifrån minnen, upplevelser till ens kläder man bär som formar en till den man är. Det släpas just nu bara runt och samlas allt fler på en hög tills man väl kommer hem då man kan ta sig tid till att bearbeta och investera på nytt. Så jag längtar hem, men inte tillräckligt för att förkorta min resa. Speciellt inte nu när en del utav min trygghet där hemma bara är några dagar iväg - snart ses vi Memme! :)

Good Vibration Festival

Juste! Jag har ju totalt glömt bort att ge någon återberättelse om Good Vibration Festival! Nu när jag ändå är inne på datorn och Nicole faktiskt halvsover så kan jag ta mig tid till att återberätta lite. Hur bra som helst, hade varit lite bättre om det inte hade regnat men man kan ju inte få allt - de har erfarenhet lärt oss ;) Jag ser i alla fall enormt fram emot de två kommande festivaler vi planerat att gå på: Future Music samt Creamfield båda i Melbourne - de har en lineup's med för mig, mer välkända artister så som Steve Angello,  MGMT och DeadMao5!

I alla fall Good Vibration - Ingen stod still med en sur min, alla studsa omkring trots ösregnet och hela alltet var enormt välplanerat. Allt ifrån gratisbussar in till stan (vilket dem även hade på nyårsnatten, något Sverige verkligen borde ta insipration ifrån!) till allmän bra utforsling utav människorna efteråt, matstånd, bankomater etc. etc. Helt klart värt att spendera pengar samt hela eftermiddagen och kvällen på!

Aldrig fick vi vänta länge i barkön heller! Bra för humöret - mindre bra för plånboken..




Nicole framför stora scenen


Daniel och jag


Min höjdpunkt på kvällen - Mike Snow


Blöta å härliga! Nicole jag och en pigg Flisan ;)


Ludacris




"I en annan del av världen - Freda'" - 17/02-11

Sista natten i Brisbane för den här gången! åtminstone om vädergudarna tillåter.. Idag har de regnat till och från så de vart inge koalaklappning för våran del idag. Istället så har vi återhämtat oss ifrån gårdagens partaj samt fösök fixa ihop hela resekalaset till Darwin - Bali. Som det ser ut nu så kommer vi flyga 20.45 fredagen den 18 från Brisbane och landa i Darwin på lördagen 00.20. Därifrån så ska vi sedan ta flyget till Bali 04.45 samma dag. Vi håller med andra ord alla tummar för att det hela går denna gång som planerat!

I och med att det inte vart något turistande i Darwin som tänkt så har vi försökt göra de bästa möjliga och utförskat Brisbane istället! Gått kring promenadstråken vid sjön/ån som slingrar sig igenom staden samt besökt deras botaniskaträdgård. Vi har dessutom testat brisbanes nattliv - något som överraskade oss enormt positivt! Efter en lätt nedslinkande pizza samt några förfriskande glas på Vapiano (det finns två vapiano restauranger här i Australien, en i Brisbane och en i Surfers Paradise) så vart vi på ett sånt där underbart humör som bara snabbdrucken vin kan ge en! Vi sjöng som Tina Turner på Kareoke scenen, konverserade på engelska som världsvana engelsmän och dansa som Madonna på klubbarnas podium. Vi var kungar i natten och sög ut allt vad Brisbane hade att erbjuda en sensommar onsdagskväll! ;)

Lite bilder ifrån de senaste dagarna..
Nicole med ett utav många höghus.. Staden har vi upptäckt är ganska liten då vi knatat igenom själva kärnan några gånger men Brisbane har i alla fall 1.9 miljoner invånare vilket gör stan till den tredje största i Australien




Gårdagslunchen vid Brisbane River. Btw så klippte Ida håret mitt innan vi skiljdes åt i Bondi! Lite mer vågas snelugg och allmän uppklippning. Mer än nöjd är jag utav resultatet! :)


Butanskaträdgården/-djungeln


Vapiano - Jag och min självklara order på vapiano: pesto, spinat, brushetta pizza!


Stora rummet på en nattklubb vi smög in lite snabbt på - Cloud Land. Tyvärr så var dock baren stängd.. Men bara synen utav stället gav en en fin bild om hur ens endorfin hade kunnat flöda där inne


Cloud Land - En utav, vad jag antar, vipbåsen och så jesus i hög person i bakgrunden


Cloud Lands entré - runda bollar med krukväxter och så ett vattenfall i mitten.. lite mediåkert sådär..


Kareokescenen där vi sjöng The Best med Tina Turner


På en utav danspodiumen - denna på Übar i West End


Innan flyget avgick ifrån Sydney i tisdags så behövde vi åka in till City för å försöka få tillbaka pengarna för den inställda Kings of leon konserten. Snabbt, smidigt och enkelt fick vi tillbaka pengarna så stort plus till Ticketeck för de! Hungern stillade vi sedan i storstaden på en nyöppnad sushitrain restaurang..


Mat direkt ifrån rullbandet Eller lite coolt nog så kunde man göra beställningar på en Ipad plattan som varje bord hade brevid sig. Sjukt smidigt! Plattan tryckte man sedan på när man ville betala.


Jag i väntan på flyget från Sydney till Brisbane (klänningen kommer ifrån butiken)


Nu ska jag svara på ett sms som jag precis fick utav memme och sedan så ska jag och Nicole kika på lite avsnitt utav nya Solsidan. Kram till er där hemma!

"Don't dream it's over - Crowded House" - 16/02-11

Virgin Blue kan man inte klaga mycket på med tanke på den betalda hotellnatten. Lite tjaffs eller missförstånd i kundservicen bara vilket ledde till att vi behövde åka ut till flygplatsen för $50 till ingen nytta men men.. vi sparar kvitton för våra extra utgifter i förhoppningsvis om att få tilllbaka pengar i ett senare skede. Just nu så ser situationen i alla fall ut som så att vi kommer behöva spendera två extra dagar i Brisbane! Livet går inte alltid att planera med andra ord så imorgon ska vi klappa koalor i en park och idag ska vi banne mig ut och dricka!

Från gårdagsnatten - Sofitel






Till idag och imorgon - YHA Brisbane Central


...Men! Här har vi faktiskt sjöutsikt! ;)


Nu ska vi göra oss respektabla för en kväll/natt på stan! Kram på er därhemma!

"Don't Hold Back- The Potbelleez" 16/02-11

Nu sitter vi här på Hotellet- Sofitel Luxury Resort. Jag och Ebba har två alldeles egna rum med två Kingsize bäddar i vardera. Detta då Darwin har drabbats av en cyklon vilket lett till att vi är fast i Brisbane under okänd tid!

Virgin Blue airlines har varit så snälla och bjudit oss på detta som komp och inte klagar vi! Byta ut hostel med våningsängar vilka vi delar med 4 stycken andra mot eget rum med en extra säng var inte helt fel! Vi är helt klart nöjda och lite smått exalterade över gåvan haha.

Nu är det som ni kanske förstår Nicole som sitter och skriver på uppdrag från ebbson då hon halvt slocknat framför Nickelodeon.

Uppdatering kommer imorgon huruvida vi lyckas komma på ett plan härifrån till Darwin under morgondagen! Hur som helst tänkte vi upptäcka Brisbane lite, när vi ändå är här! :)


Här kommer en bild på två nöjda tjejer :D





/Nicole

Oookeej... Update! 15/02-11

Tydligen så är det en cyklon som härjar uppe i landet och vi kommer därför Inte att få se Darwin inatt. Valet står mellan att stanna i Sydney över natten och (förhoppningsvis) åka samma flight imorgon Eller spendera natten på mellanlandningplatsen, även kallat Brisbane. Klart vi äljer Brisbane med betald hotellnota! Mamma - du kan nog vänta dig ännu en uppdatering senare på kvällen.

Puss på er!

Bye Bye Bondi - 15/02-11

Vår tid i bondi har för denna gång lidit mot sitt slut! Flyget till Darwin (med mellanlandning i Brisbane) var väntat att avgå 19.00 men i och med att systemet har legat nere så förväntas planet att avgå 20.00-20.30 någon gång. Sånt är livet, fyllt utav oförutsägbara händelser men ett plus i kanten till VirginBlue för deras kontinuerliga uppdatering. Just nu så sitter i alla fall jag och Nicole vid gaten å väntar så sött efter att ha hetsat i oss McDonalds meal - "hetsat" då vi i inte hade föräntat oss fördröjningar i flygschemat. I väntan på planet och bättre tider så tänkte jag i alla fall lägga upp lite bilder som jag inte hunnit visa innan då datorn min varit på lagning...

Jag, Alex och Anders agerade surffotografer åt  James och Oli en dag i Bondi! På bilden nedan ser ni James




Anders


Jag fick leka med Alex kamera - något som verkligen uppskattades ifrån min sida (;




James


Australian day! Denna dag vart tyvärr liiite utav en besvikelse faktiskt. TOTAL dimma täcke bondi hela förmiddagen och eftermiddagen tog näst intill kål på en med dess stekandes 33 grader. Jag och Malin beslutade oss i alla fall för att vara kvar i Bondi i hopp om att få samma känsla som Christmas Day ingav


Australian day - Malin


Australian day


En annan kväll spenderas på hederliga Ivy. På bilden så ser ni Pelin och Daniel!


Detta var synen vi möttes utav efter Ivy vistelsen - två fulla fransmän a.k.a aboriginer - spelandes på deras såkallade didgeridoo - kl 04.00..


Vår relativt nyfunna vän Jim lånade tacksamt soffan vår i lägenhet 6 gång på gång - trots de att halva släktens hem bara låg en tvärgata bort.. Jim är förövrigt orsaken till att vi åker till Bali efter vår korta visit i Darwin - Han sålde nämligen in ön så pass bra så att det inte bara kommer vara vi, utan typ 30 andra svenskar där under samma period. Memme, Carro och Jessi bland annat! Deras visit där kan däremot inte skyllas Jimmy på men satan vad jag längtar efter att få krama om Memme igen!! ..Jimmy bor förresten i Sverige men hans pappas släkt har några hus i Bali sedan 10 år tillbaka och han kommer vara där under vår visit  - vilket är kul då jag hoppas (snarar förväntar mig) att få rundturer och därmed slippa de "typiska" turistfällorna - som tack för utlåningen uta soffan liksom ;)


En dokumentation på en utav mina näst intill dagliga frukostar de senaste två månaderna - resterande mornar fick jag sylt på toasten istället.. ;) Ingen världsvan berättade om konsekvenserna med resandet - tvånget till att behöva säga farväl till folk som passerar en påvägen. Jag sa även hej då till tjejerna på Blockout idag.. Fina tjejer de där. Tur att man lever i en tid där brev ersatts med Facebook och Skype!


Donna tog med sig sin kamera på mitt sista arbetspass... Posen har jag fått ifrån mor min! ;)


Donna


Cat och Donna <3



Nu ska jag gosa lite med Nicole istället, möjligtvis göra fina investeringar i taxfreen ;) Stor kram till er alla där hemma!

"Rapture - Avicii" - 11/02-11

Det är inte bara i norra delarna utav Australien som de har stormat - Det har nämligen varit minst sagt turbulent de senaste dagarna på butiken. Rachel och Rebecka hade utav ett rent sammanträffande känt efter lite väl mycket och beslutat att strunta i att komma och öppna butiken i söndags. Det värsta var inte att dem bestämde sig för att stanna kvar i sängen utan de fakto att dem inte ringde och berättade de vilket resulterade i att butiken stod oöppnad 45 minuter extra den dagen. Donna hade ringt dagen innan och sjukanmält sig för söndagen så det hela resulterade i att jag plus två andra tjejer fick åka in och jobba extra istället – Inte helt mig emot förvisso då vi får $ 30/h på söndagar ;) Slutresultat 1: både Rach och Bec fick sparken 2: mina aktier hos Svedta höjdes.  Vilket gör att det blir extra arbete för mig denna vecka vilket plånboken inte mår sämre utav men i och med att det är en del att fixa nu när tiden i Bondi är knapp så blir de lite små stressigt. Eller stressigt och stressigt. Det är skönt att ha några dagar där man helt enkelt bara kan få göra absolut ingenting annat än å glo på tv – dagar som inte funnits tid till på senaste Viilket ger en schysst övergång till en redovisning utav vad vi pysslat med på den senaste tiden…

 

I och med den lustiga och hastiga inringningen på söndagen så utnyttjade jag ägaren Svedta lite.. Hon fråga nämligen om jag ville ha något och erbjöd att bjuda på Sushi - Jag bad om den dyraste. De va en fin lunch de där ;)

 

Några kunder som var med i något liknande amerikanska "Amazing Race". Ena utmaningen var att ta en bild där hela gruppen bar blått (bilden ger en liten skön inblick på vafasen de egentligen är för typ av kläder som säljs i butiken ;))

 

Fina Donna köpte Té Med honung (honing) och mjölk till mig på jobbet idag - Den smaka precis som de bästa utav dem bästa teupplevelserna ska smaka! (alt. så lämnades all kräsenhet hemma i Sverige i samma veva som jag valde att bo på hostel och sedan med 4 andra i en tvåa...)

 

Istället för å lega hemma och dega under mina lediga dagar så har jag och Nicole försökt agera hederliga turister. En sväng till Darling Harbour å China Town i dryga 40 grader ena dagen å en annan spenderades på MCA museum där vi beskåda välkända Annie Leibovitz fotoutställning. En utställning som jag och Nicole planerade att se hemma i Sverige men aldrig riktigt kom till skott med att se så det var väldigt tillfredsställande att få se den här.  Dagen då vi strosa omkring i China Town så gick vi på en bbq som min manager hade ordnat på kvällen. Varken Nicole eller Pelin sa så mycket under själva upplevelsen.. Hahah, ja jo man kan nog faktiskt kalla det hela ”upplevelsen”. Dem satt mest bara å lyssna fascinerade och kommentaren som Pelin efteråt kläckte gav en ganska bra hint om hur de verkligen är att spendera arbetstimmarna med tjejerna på Blockout: Jag är imponerad över att du klarar av dem. Och ja, det förundras jag dagligen över också!

 

Tjejerna på butiken, exklusive Cat. Från vänster - Kara, Rebecka, Rachel och min favorit Donna

 

Inne i Queen Victoria building

 

China town

 

Nicole deala till sig handfläktar i Paddingtons market

 

Handfläkten...

 

Darling Harbour

 

Darling Harbour

 

Darling Harbour

 

 

Dagen då vi gick och såg Annie Leibovitz på MCA

 

 

Snabb mysig runda runt i The Rock

 

 

The Rock - med Harbour bridge i bakgrunden

 

Avslutningsvis på den dagen så mättade vi oss med ett mål ifrån MOO. Ja jag vet, min bränna är oförlåtlig. En sann innomhusarbetares hy!

 

 

Utöver turistat å lite annat så har jag och Nicole shoppat loss på framtida upplevelser! Flygbiljett till regnskogsstaden Darwin som en liten mellanstickare innan Bali den 15/2. Två dagsfestivalerbiljetter varav ena äger rum redan nu på lördag (Good vibrations) och den andra kommer vi köra i Melbourne (Future Music). Sedan så har vi även fixat biljetter till både Rihanna (5/3)och Kings of Leon (10/3) som båda äger rum i Sydney så det blir efter Bali men innan Melbourne (om allt blir som vi funderat…)!

 

Update: Kings of leon har ställts in då trummisen i bandet nyligen opererats. Update 2, Nicole och jag är numera inneboende i lägenhet 7 då kontraktet i 6an gått ut - vi har alltså uppgraderat oss och bytt ut fransmännen mot två hederliga norrmän istället! Update 3, All min elektronik verkar bara vilja ge upp. först så gick högtalarna sönder, sedan min dator som nu har blivit lagad för $ 180 och så nu vill inte min kamera hitta fokus. Jag misstänker att jag kommer behöva investera i en ny vilket som alltid känns lagom roande. Update 4, Jonathan (ena fransmännen) har jäklats med mig och Nicole genom att dricka upp vår Cola etc. etc. etc. Jag hämnades på mitt egna lilla vis. Jag ska göra han medveten om det efter han har ätit upp allt - om sisådär två veckor alltså.

 

Stor kram till er där hemma!


Yasi 2/02-11

Har precis kikat på nyheterna med tårar i ögonen faktiskt. Översvämningarna har dem knappt börjat återhämta sig ifrån i Queensland och om bara minuter så slår ännu en naturkatastrof till - Cyklonen Yasi som ligger på nivå 5 på den femgradiga skalan. Vi har haft en otroligt fin dag jag och Nicole här i Sydney, jag hoppas att inte allt för många mister möjligheten att få uppleva livet efter att Yasi dragit förbi. Det var tänkt att vi skulle gå ut ikväll men jag får se hur de blir för min del, samvetet är inte helt med på dem noterna.
Stor kram till er därhemma!

RSS 2.0